PIP Finn Pedersen til minne

Det var med stor sorg vi onsdag 10. mai fikk melding om at tidligere internasjonal president i Y’s Men International Finn A. Pedersen var gått bort, 77 år gammel. Finn ble medlem av Stavanger St. Svithun Y’s Men’s Club i 1982. I 1986 var han med og startet Hinna Y’s Men’s Club og var klubbens charterpresident, hvor han etter hvert utviklet sitt lokale Y’s Men engasjement.

Finn påtok seg tidlig ansvar innen bevegelsen og fikk raskt en rekke tillitsverv på de forskjellige nivåer. Han var medlem av regionstyret i 1999/2000, var regionsleder i 2003/2004. Han var medlem av ICM i 2005-2008 og president i Area Europe 2006/2007. Han var International President i 2011/12 med temaet “Audere est Facere – To Dare is to Do” – og slagordet “Just Do It”.

Finn var også sentral i organiseringen av det internasjonale konventet i Stavanger i 2012. Etter sin IEO-periode delte han gledelig av sin tid og kompetanse på en rekke tillitsverv innen Y’s Men, både internasjonalt og nasjonalt. Bl. a. var han et høyt aktet medlem av Constitution Review Committee i flere år, i tillegg til at han tjenestegjorde som ISD Mentor (Rådgiver for medlemmene av ICM og de internasjonale tjenestelederne).

Sin yrkesaktive karriere hadde han innen bank- og finansbransjen. Han var aktiv i KFUK-KFUM lokalt og la i tillegg ned betydelig arbeid i sin lokalmenighet, Hinna, i Stavanger og innen andre lokale foreninger.

Ragnhild og Finn var to globetrottere og deltok i mange år på utallige internasjonale konventer og andre arrangementer over hele verden. Jeg har hatt gleden av å være sammen med Ragnhild og Finn på mange av deres reiser til flere kontinenter. Finn arrangerte reiser til mange Y’s Men arrangementer (f. eks. Korea og Russland), og mange har gode minner derfra. Finn la alltid mye arbeid i forberedelsene, slik at deltagerne kunne føle seg trygge underveis. Han var også svært idretts- og spesielt fotballinteressert og han var mange ganger i London for å følge med favorittlaget sitt, Tottenham Hotspurs, i kampen om poengene.

Finn hadde venner over hele verden, noe alle minneord og hilsener som er lagt ut på sosiale medier vitner sterkt om.

For meg var Finn og både en mentor, inspirator og rådgiver, i tillegg til at han var en god venn. Finn var også den som på vegne av Y’s Men International offisielt innsatte meg i vervet som International President, da jeg startet på min periode i 2017/2018.

Finn etterlater seg sin trofaste støttespiller Ragnhild. Vi sørger med henne i sorgen over tapet av en livsledsager, en medvandrer og en som var sine venners venn.

Vi lyser fred over Finn Asbjørn Pedersens gode minne.

Asker, Mai 2023

Henry J Grindheim
Internasjonal president 2017/2018